Recepten zoeken

Kalfs spareribs barbecue

Ingredients

  • 1 kilogram Voorgegaarde kalfs spareribs
  • Rode marinade

Voor de barbecuesaus

  • 1/2 theelepel chilipeper of chilipoeder
  • 2 tenen knoflook
  • 1 eetlepel Pimentón de la vera (gerookt paprikapoeder)
  • 200 gram gezeefde tomaten
  • Zout naar smaak
  • Peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
Voorgegaarde kalfs spareribs
*
427
undefined
undefined
3
27
undefined
52
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De kalfsspareribs ongeveer zes uur in de koelkast laten ontdooien, een half uur voor de bereiding uit de koelkast halen en op temperatuur laten komen. De kalfsspareribs uit de verpakking halen en droogdeppen.

Voor de barbecuesaus de chilipeper eerst in fijne reepjes snijden en vervolgens in fijne blokjes. De knoflooktenen pellen en eveneens in fijne blokjes snijden of door een knoflookpers drukken. Alles vermengen met de overige ingrediënten. Voeg zout en peper naar smaak toe. Kalfsspareribs op de grill leggen (altijd indirect grillen).

Zorg ervoor dat in de grill een constante grilltemperatuur van 150 tot 160 °C wordt aangehouden. De grilltijd bedraagt ongeveer 30 minuten. De bovenzijde van de kalfsspareribs 5 minuten voor het einde van de gaartijd met een beetje rode marinade bestrijken. De barbecuesaus als dip erbij serveren.

Tip: Lekker met friet, aardappelpuree of koolsalade.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.