Recepten zoeken

Kalfs T-bone met artisjokkensaus

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfs-T-bones
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 geperst teentje knoflook
  • 1 blik artisjokharten (minimaal 4 stuks), in vieren gesneden
  • 1 ontvelde vleestomaat, fijngesneden
  • 8 zwarte olijven, zonder pit
  • 4 eetlepels diepvries tuinboontjes
  • 1 borrelglas droge sherry
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfs-T-bones
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfs T-bones om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem het vlees uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Fruit de knoflook in de olijfolie zonder te kleuren, voeg vervolgens de stukken artisjokharten toe, bak het geheel en blus af met sherry. Tuinboontjes, olijven en tomaat toevoegen en 10 minuten zachtjes laten doorkoken. Voeg gehakte peterselie toe en breng met zout en peper op smaak. Serveer de saus apart. Lekker met groene salade en aardappel uit de oven.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.