Recepten zoeken

Kalfsbil met gebrande aubergine, bosui en gesouffleerde aardappels

Ingrediënten

  • 600 g kalfsbovenbil
  • 8 gecaramelliseerde zilveruitjes
  • 8 gebakken bosuitjes
  • 12 gesouffleerde aardappelen
  • viooltjes

Voor de auberginepuree

  • 3 aubergines
  • 30 g groentebouillon

Voor het sap van bosui

  • 100 g groen van bosui
  • 60 g spinaziescheuten
  • 30 g druivenpitolie

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsbovenbil
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Rooster voor de puree de aubergines boven een open vlam tot ze gaar zijn. Schep er het vruchtvlees uit, mix glad met de bouillon, wat boter en zout en houd apart. Blancheer voor het sap de bosui en de spinazie gedurende 4 minuten, laat goed uitlekken, mix glad en monteer met de olie. Grill het vlees aan beide kanten tot de gewenste cuisson, laat voldoende rusten en kruid met zout en peper. Dresseer de puree op het bord, leg er het gegrilde vlees met de uibereidingen op en werk af met het sap, de viooltjes en het navelkruid. Bron: Culinaire Saisonnier.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.