Recepten zoeken

Kalfsblanquette, oester, oscietra kaviaar, jonge prei

Ingrediënten

  • 1 2 kg ontbeende Kalfsschouder
  • 4 oesters
  • 30 g oscietra kaviaar
  • 12 mini preien
  • 1 kruidenboeket
  • 1 l room
  • 200 g boter
  • 1 bakje oyster leaves
  • 2 uien
  • 2 preien
  • 3 l kalfsbouillon

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
Kalfsschouder
***
undefined
Culinaire Saissonier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Blancheer de schouder, spoel af, leg in een pan en mouilleer met de kalfsbouillon. Voeg de groenten en kruidenboeket toe en laat 5 uur zachtjes koken. Haal de kalfsschouder uit de pan, rol deze in filmfolie en houd in de koeling apart. Haal de bouillon door een zeef, laat tot 3/4 reduceren, voeg wat room toe en monteer met koude boter.

Blancheer de mini preien en schrik meteen af. Open de oesters en spoel deze. Snijd 4 mooie porties kalfsschouder en verwarm in de oven met stoom. Glaceer met de saus en plaats op het bord. Leg er een oester en een quenelle kaviaar op. Dresseer de preien en garneer met oyster leaves.

Bron: Culinaire Saisonnier

.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.