Recepten zoeken

Kalfsborst gevuld met appelgehakt

Ingrediënten

  • 750 gram kalfsborst
  • 1 sjalotje (fijngesnipperd)
  • 60 gram boter (of margarine)
  • 1 kleine appel
  • 200 gram kalfsgehakt
  • 15 gram broodkruim (vers)
  • 1 ei (losgeklopt)
  • 1 pot kalfsfond
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Voedingswaarden

6
> 60 minuten
kalfsborst, kalfsgehakt
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180°C. Fruit het sjalotje met 10 gram boter. Schil de appel en snijd deze in kleine blokjes. Kneed het gehakt, het sjalotje, de appel, het broodkruim en het ei met zout en versgemalen peper door elkaar. Snijd de kalfsborst in en vul deze met het gehakt-mengsel. Steek de kalfsborst dicht met cocktailprikkers. Dep het vlees droog en bestrooi het met peper.

Verwarm de overige boter in een braadslede en schroei de kalfsborst in ongeveer 5 minuten rondom dicht. Braad de kalfsborst ongeveer 70 minuten in de oven, bedruip het tussendoor met het braadvocht. Laat het vlees afgedekt met aluminiumfolie 10 minuten rusten. Kook het overige braadvet met de fond in, zeef de jus en breng deze verder op smaak met zout en versgemalen peper.

Serveer de kalfsborst in plakken met de jus.

Bron: www.vlees.nl

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.