Recepten zoeken

Kalfsbouillon

Ingrediënten

  • 1 kilo kalfsbotten
  • 350 gram kalfspoulet
  • 200 gram wortelen
  • 200 gram prei
  • 200 gram selderij
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 ui
  • 2 laurierblaadjes
  • 4 kruidnagels
  • 1 eetlepel peper(korrels)
  • 1 takje tijm

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsbotten, kalfspoulet
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bak het vlees en de botten bruin in de olie (oven of koekenpan). Doe dit vervolgens in een grote kookpan en vul die af met koud water zodat alles ruim bedekt is. Breng het geheel tegen de kook aan en verwijder regelmatig het schuim. Snijd de groenten in kleine stukken. Voeg daarna groenten, kruiden en 2 liter koud water toe. Laat het geheel trekken totdat het tot ongeveer de helft ingedampt is. Laat hierbij natuurlijk het deksel van de pan. Zeef hierna de bouillon.

Bouillon wordt vaak gebruikt in recepten en is een ideale basis voor soepen zoals bijvoorbeeld een consommé Madrilène. Laat hiervoor wat vleesblokjes in de bouillon achter en voeg enkele in reepjes gesneden, ontvelde tomaten toe en penne regatta. Maak het geheel af met Parmezaanse kaas en wat fijnge-sneden verse kruiden.

Tips:
* Wordt de basisbouillon nog een keer tot de helft ingekookt dan wordt er kalfsfond verkregen. Dit is zeer geconcentreerd en ideaal voor de bereiding van soepen en sauzen.
* Bewaar de fond voor het gemak in de diepvries. Gebruik hiervoor bijvoorbeeld een ijsblokjesbakje.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.