Recepten zoeken

Kalfsbouillon met gevulde mergpijp en pastavlinders

Ingrediënten

  • 4 stuks hele kalfsmergpijp
  • 1 liter kalfsbouillon
  • 1 eetlepel boter
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 200 gram gemengde paddenstoelen, fijngehakt
  • 1 vleestomaat, gepeld en fijngesneden
  • 2 eetlepels gesneden tuinkruiden (bieslook, kervel, dragon)
  • 4 lente-uitjes, gehalveerd
  • 100 gram vlinderpasta (farfalle), beetgaar gekookt
  • 4 ronde schijven geroosterd brood van ca. 4 cm
  • grof zeezout en zwarte peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsmergpijp, kalfsbouillon
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Breng de kalfsbouillon aan de kook en laat hierin de mergpijpen zachtjes trekken. Neem er de merg uit, snijd acht plakjes van 4 mm dik en houd ze warm. Hak de resterende merg. Verwarm de boter in een pan met anti-aanbaklaag, fruit hierin de fijngesneden ui en de paddenstoelen zonder te kleuren. Voeg de helft van de tuinkruiden, fijngehakte kalfsmerg en de helft van de tomaat toe en breng met zout en peper op smaak. Vul hiermee de merg-pijpen, verdeel ze over 4 soepborden en houd ze warm. Verwarm de vlinderpasta, lente-uitjes, de resterende tomaat en tuinkruiden in de kalfsbouillon en schep het geheel rondom de gevulde mergpijpen. Bedek de schijfjes geroosterd brood met plakjes merg, bestrooi het met zeezout en zwarte peper uit de molen en plaats ze boven op de gevulde mergpijpen. Lekker met versgebakken boerenbrood. Serveer apart een theelepeltje voor de vulling van de mergpijp.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.