Recepten zoeken

Kalfsbraadstuk gevuld met mortadella, parmaham en provolone

Ingrediënten

  • 600 gram kalfsbraadstuk (kalfsborst)
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 100 gram kalfsgehakt
  • 1/2 glas droge witte wijn
  • 1 ei
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 4 plakken mortadella
  • 4 plakken parmaham
  • 4 plakken provolone-kaas
  • 4 kleine hardgekookte eieren
  • 2 deciliter tomatensaus
  • zout en versgemalen peper
  • slagerstouw of -garen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsbraadstuk (kalfsborst)
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Vermeng het kalfsgehakt met ei, witte wijn en peterselie en breng met zout en peper op smaak. Snijd de kalfsborst open, leg er achtereenvolgens de mortadella, parmaham en provolone kaas op. Verdeel er het gehaktmengsel over, leg de hardgekookte eieren in het midden, klap de kalfsborst dicht en naai hem dicht met slagerstouw of -garen. Verwarm de olijfolie in een braadpan, bestrooi de kalfsborst met zout en peper en kleur deze snel in de olijfolie rondom en goudbruin. Leg een deksel op de pan en braad de kalfsborst onder regelmatig bedruipen ca. 1 uur op een lage warmtebron. Neem de kalfsborst uit de pan en houd hem warm. Giet het braadvocht door een fijne zeef en vermeng het met de tomatensaus. Snijd de kalfsborst in plakken van 1 cm dik en serveer er de tomatensaus bij. Lekker met gestoofde rode paprika en pasta met olijfolie en basilicum.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.