Recepten zoeken

Kalfscurry met rijst

Ingrediënten

  • 600 gram kalfsschouder
  • 50 gram boter
  • 2 uien
  • 2 eetlepels bloem
  • currypoeder
  • 1 liter kalfsbouillon
  • 2 eetlepels zoete chutney
  • 2 eetlepels bruine suiker
  • 1 citroen
  • zout en versgemalen peper
  • 400 gram rijst

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsschouder, kalfsbouillon
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Pers de citroen uit. Verhit de boter of olie in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin het vlees goudbruin. Haal het vlees uit de pan en leg het in een ovenschaal. Voeg de ui toe aan de bakboter en fruit deze in ongeveer 5 minuten zacht. Roer de bloem en het currypoeder er door en voeg de bouillon toe. Breng dit alles aan de kook. Voeg de chutney toe, evenals de bruine suiker en het citroensap. Meng dit alles en giet het daarna over het vlees heen. Voeg kruiden toe naar smaak. Doe de deksel op de schaal en plaats deze in het midden van de oven (160°C - gasstand 3). Laat dit 2 uurtjes stoven. Kook in de tussentijd de rijst gaar. Serveer de rijst als een tulband op het bord en schenk het kalfsvlees en de saus in het midden. Lekker met tutti frutti of gekonfijte sjalotjes. Dit geeft een fris accent aan de stevige smaak van de kalfscurry.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.