Recepten zoeken

Kalfsentrecote met aardappelpartjes, snijbiet en ontbijtspek

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsentrecote
  • 1 eetlepel boter
  • 8 plakjes ontbijtspek
  • Voor de snijbietmix:
  • 800 gram snijbietblad
  • 1 teentje knoflook
  • 2 sjalotjes
  • 1 eetlepel arichideolie
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen
  • 1/4 theelepel komijnpoeder
  • 50 gram slagroom
  • Voor de aardappelpartjes:
  • 8 aardappelen
  • 4 eetlepels arichideolie
  • 1/2 theelepel zout
  • 1/2 theelepel peper
  • 1/2 theelepel paprikapoeder

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecote
*
521
undefined
31
0
28
0
41
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Was de snijbiet grondig, schud droog en snijd in reepjes (julienne). Maak de knoflook en sjalotjes schoon en hak ze fijn. Verhit de olie in een pan en fruit de sjalotjes. Voeg de knoflook eraan toe en laat het geheel 1 tot 2 minuten fruiten. Voeg de snijbiet toe en bak onder voortdurend roeren mee tot de reepjes zacht zijn. Voeg zout, peper en komijn toe, en roer dan de slagroom er doorheen. Nog 5 minuten zachtjes laten doorkoken en dan warm houden. Verwarm de oven voor op 180 ˚C (boven- en onderwarmte). Was en schil de aardappelen, en snijd ze in achten. Leg een stuk bakpapier op een bakplaat en verdeel de aardappelpartjes erover. Meng de olie met de specerijen en smeer de aardappelpartjes ermee in. Schuif de bakplaat in de oven en bak de partjes in circa 30 minuten goudbruin. Houd ze daarna warm. Dep de kalfsentrecotes droog met keukenpapier. Verhit wat boter in een passende koekenpan met anti aanbaklaag en bak het kalfsvlees in ca 6-8 minuten aan beide kanten bruin van buiten en rose van binnen. Kruid met peper en zout naar smaak. Halveer in de tussentijd de plakjes ontbijtspek en bak ze in een pan zonder vet knapperig. Serveer de kalfsentrecotes, gegarneerd met de aardappelpartjes en de snijbiet. Leg op elke kalfsentrecote een stukje krokant spek.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.