Recepten zoeken

Kalfsentrecote met champignons en zilveruitjes

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsentrecote
  • roomboter
  • olijfolie
  • 1 bakje kleine champignons, schoongeborsteld
  • 24 zilveruitjes, schoongemaakt
  • 1 deciliter kalfsfond
  • ½ deciliter koksroom
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecote
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Neem de kalfsentrecotes ruimschoots voor bereiding uit de koelkast zodat ze op temperatuur kunnen komen. Verwarm een deel van de boter en olijfolie in een pan met antiaanbaklaag. Eventueel naar behoefte de kalfsentrecotes voor het bakken bestrooien met peper. Niet zouten! Zout onttrekt vocht uit het vlees. Indien u wel wilt zouten, doe dit dan na bereiding. Bak de kalfsentrecotes op middelmatig vuur rondom bruin en rosé van binnen in ongeveer 6-8 minuten (afhankelijk van de dikte). Haal de kalfsentrecotes uit de pan en houd ze warm. Voeg de champignons en de zilveruitjes toe en roerbak deze. Afblussen met kalfsfond en binden met koksroom. Naar smaak peper en zout toevoegen. Leg de kalfsentrecotes op vier voorverwarmde borden en verdeel het mengsel met champignons en zilveruitjes over de borden. Lekker met gekookte krieltjes en een salade.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.