Recepten zoeken

Kalfsentrecote met krieltjes, witte asperges en rucola-roomkaassaus

Ingrediënten

  • 4 stuks à 125 gram kalfsentrecote
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen
  • Meel om door te halen
  • 1 eetlepel boter om te bakken
  • 1 kilogram witte asperges (gemiddeld dik)
  • Sap van ½ citroen
  • 1 theelepel zout
  • 1 theelepel suiker
  • 800 gram krieltjes
  • Voor de saus
  • 1 klein bosje rucola
  • 1 kleine ui
  • 1 eetlepel spijsolie
  • 80 gram roomkaas
  • 1 snufje vers geraspte nootmuskaat

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecote
*
520
undefined
47
0
19
0
47
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Dep de kalfsentrecotes met keukenpapier droog, breng ze op smaak met zout en peper en haal ze door het meel. Schil de asperges van boven naar onder en snij de houtachtige uiteinden eraf. Was de aardappelen en schrob ze grondig schoon. Was voor de saus de rucola, schud die droog, ris de blaadjes af en hak ze grof. Pel de ui en snij deze fijn. Breng ruim water aan de kook met citroensap, zout en suiker voor de asperges. Doe de asperges erbij en kook ze in ca. 15 minuten gaar (hangt af van de dikte van de asperges). Laat in een tweede pan de aardappels in water met zout in ca. 15 minuten gaar koken. Verhit voor de saus de olie in een pan en bak de ui daarin glazig. Voeg 200 ml aspergekookvocht toe en breng aan de kook. Roer de roomkaas erdoor en laat nog even koken. Voeg de rucola en smetana toe, breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat en pureer. Houd warm. Verhit de boter in een pan en bak de kalfssteaks aan beide kanten ongeveer 2 - 3 minuten. Neem de asperges met een schuimspaan uit het water, giet de aardappels af en laat ze uitdampen. Serveer de kalfsentrecotes met krieltjes, asperges en rucola-roomkaas-saus.  Tip: Gebruik in plaats van rucola ook eens daslook.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.