Recepten zoeken

Kalfsentrecote met limoenmarinade

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsentrecote
  • 1 bosuitje
  • 2 limoenen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 2 eetlepels koriander (verse)
  • 1 theelepel gemberpoeder
  • 1 theelepel kerriepoeder
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsentrecote
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd het bosuitje in zeer dunne ringen. Rasp schil van één van de limoenen fijn. Snijd de andere limoen in vieren. Meng in een kom de olijfolie, het gesneden bosuitje, de limoenrasp, de koriander, de gember, de kerriepoeder en peper door elkaar.

Masseer het vlees aan beide zijden met de kruidenolie en laat het in ± 30 minuten afgedekt buiten de koelkast op temperatuur komen. Verhit de grillpan en grill hierin de entrecotes in ongeveer 8-10 minuten aan beide zijden goudbruin en rosé van binnen. Bestrooi ze met zout en garneer ze met partjes limoen. Lekker met frietjes en een groene salade.

Bron: www.vlees.nl

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.