Recepten zoeken

Kalfsentrecote met truffel, gorgonzolaspinazie en spätzle

Ingrediënten

  • 1 kg kalfs dunne lende
  • 20 gram verse zwarte truffel
  • Zout naar smaak
  • Peper uit de molen
  • 1 eetlepel spijsolie
  • 1 eetlepel boter
  • Voor de gorgonzolaspinazie:
  • 1 kg verse bladspinazie
  • 1 eetlepel boter
  • 100 gram slagroom
  • 100 gram romige gorgonzola
  • Snufje geraspte nootmuskaat
  • Voor de spätzle:
  • 400 gram spätzlemeel
  • 4 eieren

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfs dunne lende
**
891
undefined
77
0
35
0
75
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 80 ˚C (boven- en onderwarmte). Verwarm een groot, vuurvast bord of vuurvaste schaal met lage rand op het rooster op de middelste bakplaatpositie. Dep de kalfsfilet droog met keukenpapier. Snijd de truffel in kleine langwerpige stukjes. Maak met de punt van een mes gaatjes in het vlees en steek de truffelstukjes erin. Wrijf het vlees in met peper en zout. Verhit de olie in een pan en bak het vlees aan. Leg het vlees op het bord of de schaal en laat ongeveer 1 uur in de voorverwarmde oven garen.  Maak de spinazie schoon, was en schud droog. Sauteer de spinazie enkele minuten in de hete boter totdat de blaadjes beginnen te slinken. Roer de slagroom en gorgonzola erdoor. Breng op smaak met zout, peper en nootmuskaat.  Voor de spätzle mengt u meel, eieren en 100 ml water in een kom met een snufje zout. Klop het geheel net zo lang totdat het beslag blaasjes vertoont. Laat 10 minuten staan. Het beslag moet stroperig zijn. Druk het beslag met een spätzlepers portiegewijs in kokend water. Laat kort koken, haal met de schuimspaan uit het water en laat schrikken onder koud water. Laat goed uitlekken. Haal het braadstuk uit de oven en snijd het in plakken. Verdeel de plakken over de borden en sprenkel er wat braadjus over. Dresseer de gorgonzolaspinazie en spätzle naast het vlees.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.