Recepten zoeken

Kalfsentrecote met witte en groene asperges

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsentrecote
  • 1 eetlepel boter
  • 2 deciliter kalfsfond
  • 100 gram koude boter, in klontjes
  • zout en peper uit de molen
  • 1 kilo witte asperges
  • 12 groene asperges

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsentrecote
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Neem het vlees een half uur van tevoren uit de koelkast zodat het op temperatuur kan komen. Kook de geschilde witte asperges en de groene ongeschilde asperges in ruim water beetgaar. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfsentrecotes om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.

Neem de kalfsentrecotes uit de pan, bestrooi ze met zout en versgemalen peper en houd ze warm. Voeg de kalfsfond aan de overgebleven braadboter toe en kook het geheel zachtjes tot de helft in. Klop de klontjes koude boter één voor één met een garde door de jus en breng met zout en peper op smaak. Lekker met gekookte krieltjes, bestrooid met fijngehakte peterselie en een gekookt (kwartel)eitje. Verrijk het eventueel met aspergescheuten.

Tip: strooi nog wat nootmuskaat over de witte asperges.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.