Recepten zoeken

Kalfsfilet

Ingrediënten

  • 4 porties à 150 gram kalfsfilet (kalfshaas)
  • boter

Voor de groenten:

  • 8 stuk crosnes
  • 4 partjes aardpeer
  • 4 minibietjes
  • 8 radijsjes

Voor de selderijpuree:

  • 200 gram knolselderij
  • 50 gram ui
  • boter

Voor het condiment:

  • 40 gram Jabugo ham
  • 40 gram Comté kaas
  • 50 gram sjalot
  • 4 centiliter olijfolie
  • 2 centiliter balsamicoazijn

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsfilet (kalfshaas)
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd voor de puree de knolselderij in blokjes, zweet aan in wat boter met de fijngesneden ui en laat zachtjes garen. Mix glad met een scheutje room en breng op smaak. Kook de verschillende groenten afzonderlijk gaar in de groentebouillon en kruid met peper en zout.

Snijd voor het condiment de ham, kaas en de sjalot ragfijn en breng op smaak met olijfolie en balsamicoazijn. Kleur de gekruide kalfsfilet in een scheutje olie en gaar eventueel verder in de oven tot de gewenste cuisson. Trek een streepje van de selderijpuree op het bord, dresseer er de kalfsfilet op en werk af met de groenten en het condiment. Sauceer met de kalfsjus.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.