Recepten zoeken

Kalfsfricandeau met groenten uit de braadzak

Ingrediënten

  • 800 gram kalfsfricandeau
  • 1 middelgrote ui, in repen van 4 cm gesneden
  • 1 middelgrote winterwortel, in repen van 4 cm gesneden
  • 4 teentjes knoflook, in de schil
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes rozemarijn
  • 4 takjes tijm
  • 12 witte peperkorrels, gekneusd
  • 2 eetlepels pesto
  • zout en versgemalen peper
  • braadzak

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsfricandeau
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De gesneden ui en wortel en knoflookteentjes in de braadzak leggen en bestrooien met zout en peper. De kalfsfricandeau inwrijven met zout, peper en pesto, op de groenten in de braadzak leggen en bedekken met de overige kruiden. De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken.

De schaal in een voorverwarmde oven van 225°C plaatsen en de kalfsfricandeau in ca. 45 minuten garen (de kalfsfricandeau moet nog nèt rosé zijn). De kalfsfricandeau uit de braadzak nemen, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten “rusten”. Snijd de kalfsfricandeau met een scherp, niet gekarteld mes in niet te dikke plakken en serveer deze op de groenten en het braadvocht uit de braadzak.

Lekker met in de oven geroosterde aardappels met rozemarijn.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.