Recepten zoeken

Kalfsgehakt Bologna

Ingrediënten

  • 550 gram kalfsgehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 kleine winterwortel
  • 1 ui
  • 4 stengels bleekselderij
  • 1 vleestomaat
  • 2 eetlepels tomatenpuree
  • 1 glas witte wijn
  • 3 deciliter kalfsbouillon
  • iets nootmuskaat
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Pel en snipper de ui fijn. Schrap de wortel en snijd deze in kleine stukjes. Snijd de bleekselderij in kleine stukjes. Ontvel de tomaat en snijd deze in kleine stukjes.

Verhit de boter, voeg ui, wortel en bleekselderij toe en zweet het even aan. Voeg het kalfsgehakt toe en bak het rullig, lichtbruin gaar onder voortdurend roeren. Voeg de witte wijn en de tomatenpuree toe en verwarm het even. Voeg de gesneden tomaat en de bouillon toe en laat het geheel ca. 20 minuten verder garen op een matig vuur. Breng het geheel op smaak met iets nootmuskaat, zout en versgemalen peper.

Lekker met pasta penne.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.