Recepten zoeken

Kalfsgehakt met Danish blue

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 1 eetlepel boter
  • 1 deciliter (slag)room of crème fraîche
  • 1 ei
  • 1 eetlepel grove boerenmosterd
  • 120 gram Danish blue of andere blauwschimmelkaas
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • zout, nootmuskaat en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Vermeng het kalfsgehakt met ei, mosterd, room of crème fraîche en gehakte peterselie en breng met zout, peper en nootmuskaat op smaak. Vorm hiervan 4 gelijke ballen. Druk in elke bal een kuiltje en vul dit met Danish blue. Druk de gehakt er iets overheen en maak de ballen iets plat. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de ballen om en om mooi bruin en nèt gaar van binnen.

Lekker tussen een geroosterd broodje met ijsbergsla en tomaat.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.