Recepten zoeken

Kalfsgehaktballen

Ingrediënten

  • 600 gram kalfsgehakt
  • 2 eieren
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 150 gram dadels
  • 2,5 deciliter bouillon
  • 200 gram gekookte kikkererwten
  • 1 eetlepel citroensap
  • 1 theelepel suiker
  • 50 gram pistachenoten
  • 2 eetlepels peterselie, fijngehakt
  • iets nootmuskaat
  • iets kruidnagelpoeder
  • iets kaneelpoeder
  • peper en zout

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Vermeng het gehakt met de eieren, zout, peper, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en kaneel en maak er kleine balletjes van. Bak deze balletjes in olijfolie in ca. 5 minuten goudbruin. Ontpit de dadels, snijd ze in reepjes en voeg ze samen met de bouillon, kikkererwten, het citroensap en de suiker toe aan de gehaktballetjes.

Stoof de gehaktballetjes gaar in ca. 15 minuten zonder deksel op de pan. Lepel het gerecht op warme borden en strooi de grof gehakte pistachenoten erover. Strooi er op het laatste moment peterselie over en eventueel voor de kleur wat reepjes tomaat of paprika.

Tip: Lekker met rijst.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.