Recepten zoeken

Kalfsgehaktballetjes met kaneel en pijnboompitjes

Ingrediënten

  • 500 gram kalfsgehakt
  • 130 gram ui gesnipperd
  • 1 teen knoflook gehakt
  • ½ stuk chilipeper gehakt en zonder pitjes
  • 30 gram platte peterselie gehakt
  • 80 gram pijnboompitten
  • 2 theelepels piment gemalen
  • 2 theelepels zout
  • 2 theelepels kaneel gemalen
  • 2 theelepels gemalen zwarte peper
  • 2 deciliter zonnebloemolie

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsgehakt
*
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Meng alle ingrediënten goed door elkaar behalve de zonnebloemolie. Verdeel het mengsel in porties van circa 50 gram. Vorm in de handpalm kleine langwerpige kalfsgehaktvormpjes, druk goed aan. Leg de vormpjes op een bord en laat circa 1 uur even rusten in de koelkast. Verwarm de oven voor op circa 130 graden. Verwarm een pan met dikke bodem tot middelmatig temperatuur.  Doe de zonnebloemolie in de pan. Bak de kalfsgehaktvormpjes, 6 tegelijk, in circa 5 minuten rondom bruin. Leg ze op een warm bord en plaats circa 10 minuten in de oven totdat alle kalfsgehaktvormpjes zijn gebakken. Serveer het kalfsvlees in een schaal en bestrooi met vers gesneden peterselie. Tip: Serveer dit gerecht met naan brood, mangochutney en een frisse komkommersalade met verse munt en feta.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.