Recepten zoeken

Kalfshaas in de oven gebraden met pruimen

Ingrediënten

  • 600 gram (zonder ketting en gevliesd) kalfshaas
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram gedroogde pruimen, zonder pit
  • 4 eetlepels cognac of vieux
  • 2 deciliter kalfsjus of sauce demi glace, pakje
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 laurierblad
  • 2 takjes tijm
  • 100 gram boter, in koude klontjes
  • 5 witte peperkorrels, gekneusd
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfshaas
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Besprenkel de pruimen 1 dag vooraf met cognac of vieux en laat ze in de koelkast marineren. Steek met een aanzetstaal of dun mes in de lengte door de kalfshaas en vul de ontstane ruimte met de gemarineerde pruimen. Verwarm de boter in een braadpan, kleur de kalfshaas hierin rondom en goudbruin en breng met zout en peper op smaak. Gaar de gevulde kalfshaas ongeveer 20 minuten verder in een voorverwarmde oven van 180° C (het kalfsvlees moet nog nèt rosé zijn). Neem de kalfshaas uit de oven en houd hem warm.

Fruit ui, tijm, laurier en de gekneusde peperkorrels in de overgebleven braadboter zonder te kleuren, voeg kalfsjus en de eventueel resterende marinade van de pruimen toe en laat alles 5 minuten zachtjes koken. Giet de saus door een zeef en breng met zout en peper op smaak. Klop de klontjes koude boter, één voor één, met een garde door de saus. Snijd de kalfshaas met een scherp mes in plakken.

Lekker met aardappelgratin en in boter gestoofde seizoengroenten.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.