Recepten zoeken

Kalfshaas met mierikswortelsaus

Ingrediënten

  • 600 gram kalfshaas
  • 40 gram boter
  • 125 gram roomkaas
  • 1 eetlepel geraspte mierikswortel
  • 400 gram broccoli
  • 100 gram trostomaatjes
  • 1,5 deciliter kalfsfond
  • peper en zout

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfshaas
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Dep het kalfsvlees droog en bestrooi het met peper en zout. Verhit de boter tot het is uitgebruist en bak hierin de kalfshaas rondom goudbruin. Leg de kalfshaas in een oven van 180°C en laat het ca. 7 minuten verder garen. Haal het vlees uit de oven en bewaar het op een warme plaats.

Kook ondertussen de broccoli in water met wat zout beetgaar. Snijd de tomaatjes in partjes. Blus het braadvet af met de kalfsfond, voeg de roomkaas en mierikswortel toe, laat dit (blijven roeren!) even verhitten en breng het op smaak met peper en zout.

Snijd de kalfshaas in plakjes en rangschik deze samen met de broccoli en de tomaatjes op warme borden. Lepel er de saus speels overheen.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.