Recepten zoeken

Kalfshaas met romige mierikswortelsaus

Ingrediënten

  • 400 gram kalfshaas
  • 100 gram kerstomaatjes
  • 40 gram boter (of margarine)
  • 125 gram roomkaas
  • 2 eetlepels mierikswortel (uit een potje)
  • 1 deciliter kalfsfond (pot)
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfshaas
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C. Dep de kalfshaas droog, bestrooi met versgemalen peper. Snijd de tomaatjes in vieren. Verwarm de boter. Bak de kalfshaas op een halfhoog vuur rondom mooi bruin. Leg de kalfshaas in een ovenschaal. Schuif de schaal in de oven en laat het vlees in 6 minuten mooi rosé garen.

Voeg intussen de roomkaas, de mierikswortel en de fond aan het achtergebleven bakvet toe en breng alles al kloppend met een garde aan de kook. Zo ontstaat een mooi gebonden saus. Roer de tomaatjes door de saus en warm ze kort mee. Neem intussen het vlees uit de oven, bestrooi het met peper en zout naar smaak en laat het 5 minuten afgedekt met aluminiumfolie rusten. Serveer de kalfshaas met de saus. Lekker met tagliatelle en broccoli.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.