Recepten zoeken

Kalfshaché op z’n Indonesisch

Ingrediënten

  • 600 gram kalfsragoutvlees
  • 1 eetlepel olijfolie
  • 1 kleine ui, fijngesneden
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 3 eetlepels tomatenpuree
  • 1 theelepel citroengras (sereh)
  • 1 laurierblad
  • 1 theelepel sambal oelek
  • 1 stukje verse gemberwortel
  • zout

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsragoutvlees
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de olie in een braadpan en fruit hierin de ui en knoflook zonder te kleuren. Voeg de tomatenpuree en alle kruiden toe, breng het aan de kook en laat het 5 minuten zachtjes sudderen. Voeg het kalfsragoutvlees toe, vermeng alles met elkaar en stoof het geheel onder gesloten deksel in ca. 90 minuten zachtjes gaar. Verwijder het laurierblad en het stukje gemberwortel en breng met zout op smaak.

Lekker met gebakken rijst en kousenband of groene boontjes.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.