Recepten zoeken

Kalfshamburger op gegrild zuurdesembrood en gegrilde kalfssaucijs met piccalilly

Voor de kalfshamburgers:

  • Zout en peper
  • 1 glas rode wijn
  • 2 laurierblaadjes
  • 2 rode uien
  • 3 eetlepels rode wijnazijn
  • 3 kruidnagel
  • 4 stuks kalfshamburger
  • 12 geroosterde cherrytomaatjes
  • 100 gram geleisuiker
  • 100 gram rucola
  • 200 centiliter olijfolie
  • 600 gram zuurdesembrood
  • barbecue
  • mes
  • snijplank
  • spatel
  • steelpannetje

Voor de kalfssaucijs:

  • 4 Roseval aardappels
  • 4 stuks kalfssaucijsje
  • 100 centiliter olijfolie
  • 150 gram Livarspek
  • Barbecue
  • cocktailprikker
  • mes
  • snijplank
  • spatel
  • steelpannetje

Voor de piccalilly:

  • Mosterd
  • zout en peper
  • ½ bloemkool
  • ½ komkommer
  • 1 kaneelstokje
  • 1 liter kipbouillon
  • 1 theelepel kerrie
  • 1 ui
  • 2 laurier
  • 2 steranijs
  • 2 theelepels kurkuma
  • 4 stengels bleekselderie
  • 6 peentjes bospeen
  • 20 gram boter
  • 100 gram paddenstoel
  • kookpan
  • mes
  • snijplank
  • spatel
  • steelpannetje
  • vleesvork

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfshamburger, kalfssaucijsje
*
undefined
Navenant Kookt
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Bereidingswijze kalfshamburger: Zet de uien aan in een beetje olijfolie en blus af met de rode wijn. Laat even inkoken en voeg dan de azijn, suiker en overige ingrediënten toe. Laat inkoken tot een stroopje en zet koud. Snijd van het brood 2 dikke plakken, besprenkel met de olijfolie en grill deze samen met de hamburgers op de barbecue. Presenteer de hamburger op het gegrilde brood met de rucola, uiencompote en cherrytomaatjes.

Bereidingswijze kalfssaucijs: Kook de Charlotte aardappels in ongeveer 20 minuten beetgaar in gezouten water met de kruiden en 1 teen knoflook. Giet af en laat nagaren (niet koud spoelen). Snijd in twee helften en grill ze aan beide kanten. Snijd het spek in grote stukken van 5 bij 1,5 centimeter dik en leg ze op de barbecue. Smeer de worstjes in met rozemarijn/knoflook olie en leg ze op de barbecue. Leg het spek tussen de twee helften aardappels in zodra alles gaar is. Steek ze vast met de prikker. Serveer bij de saucijsjes de piccalilly.

Bereidingswijze piccalilly: Snijd alle ingrediënten in mooi kleine stukjes. Kook deze beetgaar en laat snel afkoelen. Verhit de boter en fruit het uitje aan. Doe de kerrie met de kurkuma erbij en muteer de massa. Blus af met de kippenbouillon en roer goed door. Zet de groenten onder het vocht en laat afkoelen.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.