Recepten zoeken

Kalfshersenen krokant gebakken met kappertjesboter

Ingrediënten

  • 300 gram kalfshersenen
  • 4 deciliter water
  • 1 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1 citroen, in schijven gesneden
  • 1 eetlepel boter
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel kappertjes
  • 2 eetlepels droge witte wijn
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfshersenen
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Leg de kalfshersenen in water met zout zodat het eventuele nog aanwezige bloed eruit kan trekken. Breng schoon water met de fijngesneden ui, schijven citroen en zout en peper tegen de kook aan (80-90° C) en gaar hierin de kalfshersenen in ca. 20 minuten. Laat de kalfshersenen in het vocht afkoelen. Snijd de kalfshersenen in plakken van 1 cm en bestrooi ze met zout, peper en bloem. Klop daarna het overtollige bloem eraf.

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de plakken kalfshersenen aan beide kanten krokant. Neem de kalfshersenen uit de pan en houd ze warm. Blus de overgebleven bakboter af met de witte wijn en de kappertjes, voeg als laatste de gehakte peterselie toe en schep het over de kalfshersenen.

Lekker met roergebakken bladspinazie met een vleugje knoflook en gebakken aardappeltjes.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.