Recepten zoeken

Kalfskop, hazelnoot, truffel

Ingrediënten

  • 2 plakjes van 4 cm dik kalfskop
  • kalfsbouillon
  • 12 shii-takes
  • 12 plakjes meiknol uit Pardailhan
  • 12 blaadjes boerenkool
  • 3 abrikozen
  • 12 plakjes truffel
  • 12 schorsenerenblaadjes
  • 4 theelepels hazelnootpasta
  • bruine fond
  • schorsenerenschuim
  • roomboter

Voor de bouillon van eikeltjes:

  • 500 gram eikels
  • water
  • zout

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfskop
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Kook de plakjes kalfskop gaar in de bouillon en laat in het kookvocht afkoelen. Steek rond uit en bak kort voor het doorgeven stevig aan in roomboter. Konfijt de plakjes meiknol in wat bruine fond, blancheer de koolblaadjes, bak de shii-take in roomboter en snijd de abrikozen in plakjes.

Bruineer voor de bouillon de eikels en kook gaar in gezouten water. Passeer, laat eventueel reduceren en houd 4 dl achter. Dresseer de verschillende componenten in een diep bord, schenk er de bouillon bij en garneer met de truffel en schorsenerenblaadjes. Werk af met wat van het schuim.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.