Recepten zoeken

Kalfskotelet met venkel en sjalot

Ingrediënten

  • 4 stuks à 200 gram kalfskotelet
  • 2 stuks venkel
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 4 sjalotten
  • 2 teentjes knoflook
  • 3 eetlepels citroensap
  • 3 eetlepels rozemarijn
  • 0,25 liter kalfsfond
  • 1 citroen (in schijfjes)
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfskotelet
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de gril voor. Maak de venkel schoon, bewaar het groen en snijd de venkel in partjes. Verhit in een wijde pan 2 eetlepels olie. Fruit hierin de helft van de sjalotten en de helft van de knoflook. Voeg een eetlepel citroensap, de helft van de rozemarijn, zout en peper toe. Leg de venkel erop en schenk de kalfsfond erbij. Stoof de venkel afgedekt in 10-15 minuten zachtjes gaar.

Bestrijk de kalfskoteletten met een mengsel van de rest van de ingrediënten. Gril de koteletten in ca. 10 minuten mooi rosé. Keer de koteletten halverwege en bestrijk het vlees tussentijds met het oliemengsel. Giet de venkel af en serveer de kalfskoteletten met de gestoofde venkel. Garneer met een takje venkelgroen en een plakje citroen.

Lekker met gekookte aardappelen. Variatie: Voeg een scheutje ouzo of pastis toe aan het venkelstoofvocht.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.