Recepten zoeken

Kalfskoteletten met roergebakken spruitjes

Ingrediënten

  • 4 stuks à 175-200 g kalfskotelet
  • 750 g spruiten
  • 3 eetl. olijfolie
  • 2 sjalotjes, fijngehakt
  • 2 eetl. kappertjes, fijngehakt
  • 2 eetl. citroenrasp
  • 3 theel. fijne franse mosterd
  • 3 takjes dragon, fijngesnipperd
  • zout en peper

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfskotelet
*
undefined
www.lekkerkokenmet.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Leg de koteletten naast elkaar in een ondiepe schaal. Maak een marinade van de ingrediënten en schenk deze over de koteletten. Laat het vlees, afgedekt, ±2 uur marineren in de koelkast. Schep tussentijds tweemaal om.

Verwarm de (oven)grill of grillpan voor. Grill de koteletten op het rooster ±10 tot 15 minuten, keer de koteletten halverwege. Bestrijk ze tussentijds met de marinade. Maak de spruitjes schoon en blancheer deze in kokend water in ±8-10 minuten bijtgaar. Laat ze uitlekken. Verhit de overgebleven marinade in een wok of wijde hapjespan en roerbak hierin de spruitjes tot ze weer goed warm zijn.

Serveer de kalfskoteletten met de roergebakken spruitjes en bijvoorbeeld aardappelrösti of een gepofte aardappel. Bereiden ±30 min.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.