Recepten zoeken

Kalfskroketjes

Ingrediënten

  • 200 gram kalfsvleesreepjes
  • 30 gram boter
  • 30 gram tarwebloem
  • 0.2 liter vleesbouillon
  • ½ bosje peterselie
  • scheutje room
  • paneermeel
  • 1 ei
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsvleesreepjes
*
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Smelt de boter en doe daar in één keer de bloem bij. Giet er al roerende de bouillon bij tot er een dikke saus ontstaat. Was de peterselie en hak deze fijn. Snijd de kalfsvleesreeptjes in kleine stukjes en roer dit samen met de peterselie door de dikke saus. Breng de saus op smaak met een scheutje room en wat zout en peper. Laat het mengsel op een plat bord afkoelen. Klop het ei met een eetlepel water goed los in een diep bord. Strooi op een ander bord het paneermeel.

Verwarm de frituurpan tot ongeveer 180ºC. Vorm met twee eetlepels kroketten. Wentel de rolletjes eerst door het ei, daarna door het paneermeel. Bak de kroketten in het frituurvet bruin. Schep ze met een schuimspaan uit de frituurpan en laat ze op keukenpapier uitlekken. Leg de kroketjes vervolgens op een schaal en garneer ze met een toefje peterselie of persil fritte (gefrituurde peterselie).

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.