Recepten zoeken

Kalfslappen met pompoen

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfslap
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 zoete ui in de lengte gesneden
  • 2 teentjes knoflook gehakt
  • 400 gram pompoen zonder schil in blokjes
  • 2 deciliter witte wijn
  • 3 deciliter kalfsfond
  • Voor de polenta:
  • 100 gram polenta
  • 4 deciliter kippenbouillon
  • 2 eidooiers
  • Zout naar smaak
  • peper uit de molen
  • Olijfolie
  • Voor de gember ricotta:
  • 150 gram ricotta
  • 30 gram verse gember gehakt
  • 2 eetlepels gembersiroop

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfslap
***
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Maak eerst de polenta een paar uur van te voren, zodat deze kan koelen. Kippenbouillon koken. Polenta toevoegen, op laag vuur circa 5 minuten pruttelen met zout en peper. Vuur uitzetten en de pan 2 minuten laten staan. De eidooiers toevoegen en meteen goed doorroeren. Uitstorten op een bakplaat of platte schaal en koelen. Kalfslappen om en om in matig hete olie rondom bruin bakken. Ui en knoflook toevoegen en licht fruiten. Afblussen met witte wijn en water, kalfsfond toevoegen. Circa 70 minuten stoven op laag vuur. Na circa 50 minuten. Pompoen toevoegen. Op smaak brengen met zout en peper. De polenta in driehoeken snijden en om en om grillen in een grillpan met olijfolie. Ricotta, gember en gembersiroop mengen. Roeren tot een smeuïge crème. De kalfslappen over 4 warme broden verdelen met pompoenstukjes Ricotta crème op de pompoenstukjes scheppen en garneren met 3 stukken gegrilde polenta.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.