Recepten zoeken

Kalfslappen met saffraan, kaneel en honing uit de braadzak

Ingrediënten

  • 800 gram magere kalfslappen
  • 4 appels (granny smith of goudreinet), geschild, zonder klokhuis
  • 1 limoenen, zonder schil, in dunne plakjes gesneden
  • 4 eetlepels honing
  • 4 eetlepels water
  • 1 theelepel gemalen kaneel
  • 1/2 theelepel saffraan of imitatiesaffraan
  • zout en versgemalen peper
  • braadzak

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
magere kalfslappen
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De appels in dikke schijven snijden en de helft hiervan in de braadzak leggen. De magere kalfslappen bestrooien met zout en peper, op de schijven appel in de braadzak leggen en achtereenvolgens bedekken met de plakjes limoen en de resterende schijven appel. De honing vermengen met het water, kaneel en saffraan en over de schijven appel op het vlees scheppen. De braadzak met binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken.

De schaal in een voorverwarmde oven van 225°C plaatsen en de magere kalfslappen in ca. 60 minuten garen (de kalfslappen moeten gaar en nog sappig zijn). De magere kalfslappen uit de braadzak nemen, afdekken met aluminiumfolie en 5 minuten laten “rusten”. Snijd de kalfslappen met een scherp, niet gekarteld mes in niet te dunne plakken en serveer deze met de appel en het braadvocht uit de braadzak.

Lekker met in boter gestoofde bleekselderij en couscous.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.