Recepten zoeken

Kalfslende met gember en shii-take uit de braadzak

Ingrediënten

  • 800 gram (zonder been) keukenklare dunne kalfslende
  • 1 middelgrote ui, in repen van 4 cm gesneden
  • 200 gram shii-take, in plakjes gesneden
  • 4 teentjes knoflook, in de schil
  • 2 eetlepels zoete ketjap
  • 1 rode Spaanse peper, fijngehakt
  • 2 eetlepels verse gemberwortel, in dunne plakjes gesneden
  • zout en versgemalen peper
  • braadzak

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfslende
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

De gesneden ui, shii-take en de knoflookteentjes in de braadzak leggen en bestrooien met zout en peper. De zoete ketjap met Spaanse peper en wat zout vermengen, de kalfslende met dit mengsel inwrijven, op de uien, knoflook en shii-take in de braadzak leggen en bedekken met de gesneden gemberwortel.

De braadzak met een binder dichtbinden, in een ovenschaal leggen en met een vork twee gaatjes in de braadzak prikken. De schaal in een voorverwarmde oven van 225°C plaatsen en de kalfslende in ca. 45 minuten garen (de kalfslende moet nog nèt rosé zijn).

De kalfslende uit de braadzak nemen, afdekken met aluminiumfolie en 10 minuten laten “rusten”. Snijd de kalfslende met een scherp, niet gekarteld mes in niet te dikke plakken en serveer deze met de uien, shii-take en het braadvocht uit de braadzak.

Lekker met roergebakken paksoi en pandanrijst.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.