Recepten zoeken

Kalfslever met appel en rozijnen

Ingrediënten

  • 4 plakken à 100 gram kalfslever
  • 100 gram rozijnen
  • bloem
  • 60 gram boter (of margarine)
  • 1 appel (in plakken)
  • 4 eetlepels appelsap
  • 1 eetlepel allesbinder
  • 1 snufje zeezout
  • 1 snufje peper

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfslever
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Wel de rozijnen 15 minuten in ruim heet water. Bestrooi de lever met zout en peper. Wentel de plakken door de bloem. Klop de overtollige bloem eraf. Verwarm de helft van de boter en bak de kalfslever op een matig vuur in ongeveer 8 minuten goudbruin en gaar. Houd het vlees warm onder folie.

Verwarm de rest van de boter in dezelfde koekenpan en bak hierin de appel op hoog vuur. Voeg na 2 minuten de goed uitgelekte rozijnen toe, blus het geheel met de appelsap en bind de jus met allesbinder. Lekker met aardappelpuree en rode kool.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.