Recepten zoeken

Kalfslever met appel en witte kool

Ingrediënten

  • 400 g kalfslever
  • 600 g witte kool, gesneden
  • 3 appels
  • boter
  • 1 eetl. balsamico-azijn
  • 1 ui, fijngesnipperd
  • ½ theel. zout en peper

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfslever
*
undefined
www.lekkerkokenmet.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Was de appels, verwijder de klokhuizen en snij er 2 in schijfjes en 1 in blokjes. Verhit een klontje boter en bak de appelschijfjes goudbruin. Hou ze warm, bijvoorbeeld in een voorverwarmde oven of onder aluminiumfolie. Voeg eventueel wat boter toe aan de koekenpan. Dep de lever droog met keukenpapier en bak deze in de boter, in twee porties, aan beide kanten ±2 min. De lever mag heel licht rosé van binnen zijn. Blus de bakboter met de azijn en bestrooi de lever met zout en peper.

Fruit de ui in een klontje boter, voeg de kool toe en bak deze ±5 min. op hoog vuur mee. Roer de laatste minuut de blokjes appel erdoor. Breng de kool op smaak met zout en peper. Serveer de lever met de gebakken kool en rijst gekookt in een deel appelsap. Bereiden ±30 min.

Tip: Ook heel lekker om de kool op smaak te brengen met een scheutje Calvados!

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.