Recepten zoeken

Kalfslever met appelringen, uien en aardappelpuree

Ingrediënten

  • 4-8 plakken (ca. 160 g p/p) kalfslever
  • Bloem
  • 500 g uien
  • 4 appels
  • 800 g bloemige aardappelen
  • Zout
  • Ca 250 g melk
  • Geraspte nootmuskaat
  • 50 g boter
  • 50 g suiker
  • 2 cl calvados

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfslever
*
592
undefined
89
undefined
17
undefined
42
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Maak de lever schoon, verwijder eventuele pezen en wentel door de bloem. Pel de uien, halveer ze en snijd ze in dunne halve ringen. Schil de appels, haal het klokhuis eruit met een appelboor en snijd ze in ringen. Schil de aardappels. Kook de aardappels in water met zout en bewaar bij het afgieten wat kookwater. Giet de melk bij de aardappels en pureer met een pureestamper. Voeg wat kookwater toe als de puree te dik is. Breng op smaak met zout en nootmuskaat en houd warm.

Verhit de boter in een grote pan en bak de lever aan iedere kant ongeveer 2-3 minuten. Strooi wat zout over de lever, haal hem uit de pan en houd warm. Doe de uien in de pan en laat ze, al kerende, 8 tot 10 minuten bruinen. Karamelliseer in een tweede pan de suiker, leg de appelschijven erop en schuif ze er kort doorheen. Blus vervolgens af met de calvados.

Dresseer de lever met de uien, appelschijven en aardappelpuree en dien op.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.