Recepten zoeken

Kalfslever met zwarte bessen

Ingrediënten

  • 4 plakken à 150 gram kalfslever
  • 2 eetlepels bloem
  • 1 eetlepel boter
  • 1 eetlepel witte wijnazijn
  • 150 gram zwarte bessen, op sap
  • 1/8 (slag)room of kookroom
  • 1 theelepel grove mosterd
  • 1 eetlepel cassislikeur
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfslever
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Haal het vlies van de plakken lever en bestrooi ze rondom met versgemalen peper en bloem en klop daarna het overtollige bloem eraf. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfslever om en om mooi bruin en nog rosé van binnen.

Neem de kalfslever uit de pan, bestrooi ze met zout en houd ze warm. Giet de braadjus uit de pan, schenk er dan de azijn in en laat deze gedeeltelijk inkoken. Voeg het bessensap toe en laat ook dit weer iets inkoken. Voeg tenslotte de room toe en laat alles tot een stroperige massa inkoken. Verwarm de zwarte bessen in de saus en breng het geheel op smaak met mosterd, cassislikeur, zout en peper.

Lekker met aardappelkroketjes en in boter gestoofde bleekselderij.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.