Recepten zoeken

Kalfslever mi-cuit, appelgelei, kastanjecrème en eekhoorntjesbrood

Ingrediënten

  • 1 stuk kalfslever
  • 4 granny smith appelen
  • 2 blaadjes gelatine
  • 2 cèpes
  • 1 piccolo brood
  • shiso purple
  • 100 g vers gekookte kastanjes
  • 3 cl gevogeltebouillon
  • 5 cl room
  • zout
  • peper
  • boter

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfslever
***
undefined
Culinaire Saissonier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Was en centrifugeer de appelen, verwarm voorzichtig het sap, voeg de geweekte gelatine toe, giet in borden en laat in de koeling stollen. Mix de nog warme kastanjes met de bouillon en de room, breng op smaak met zout en peper en haal door een teems. Reserveer de kastanjecoulis in een spuitfles.

Snijd de paddestoelen en het brood in dunne plakjes met behulp van een mandoline en droog ze volkomen in de oven. Bak de lever zeer kort aan beide kanten in bruisende boter en verwarm daarna 8 minuten in de oven van 110°C. Leg punten kastanjecrème op de gelei en leg er de paddestoelen en broodchips bij. Snijd de lever in blokjes en leg erbij. Garneer met shiso en serveer onmiddellijk.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.