Recepten zoeken

Kalfsmedaillon (kalfshaas) met poivrade artisjokken, gekonfijte tomaat en grollen

Ingrediënten

  • 600 gram kalfsfilet (kalfshaas)
  • 8 poivrade artisjokken
  • 12 gekonfijte tomaten
  • 20 taggiasche olijven
  • 100 gram girollen
  • 1 citroen
  • 8 groene asperges
  • Voor de kalfsjus:
  • 1 kilogram kalfsbotten
  • 1/2 bol knoflook
  • 2 takjes tijm

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfsfilet (kalfshaas)
***
0
Culinaire Saisonnier
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Bereid een bruine jus van de kalfsbotten, de knoflook, de tijm en water. Passeer het vocht, laat reduceren en breng eventueel op smaak. Tourneer de artisjokken en houd ze apart in ijswater met citroensap. Schil de asperges lichtjes en bind ze op. Was de girollen, bak alle groenten apart in een klontje boter en kruid met peper en zout. Kleur de gekruide kalfsfilet in roomboter en gaar tot de gewenste cuisson in de oven. Laat het vlees rusten, trancheer en presenteer harmonieus met de garnituren en de bruine jus.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.