Recepten zoeken

Kalfsnier met knoflook, sjalotten en madeira

Ingrediënten

  • 2 stuks (in het vet) kalfsnier
  • 2 eetlepels boter
  • 4 teentjes knoflook, in de schil
  • 12 middelgrote sjalotten, zonder schil
  • 1 glas madera
  • 2 deciliter vleesbouillon
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsnier
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwijder rondom de kalfsnieren een gedeelte van het vet. Verwarm de helft van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfsnieren onder regelmatig draaien. Vervang na 15 minuten de boter door nieuwe boter, voeg de sjalotten en de knoflook toe en gaar het geheel verder tot de nieren stevig aanvoelen en een beetje bloed beginnen te verliezen. Neem de kalfsnieren uit de pan, bestrooi ze met zout en peper en houd ze warm. Voeg de vleesbouillon en de madera toe, kook het tot de helft in, breng met zout en peper op smaak en zeef de saus.

Snijd de kalfsnieren met een scherp, niet gekarteld mes in plakken van 6 mm dik. Snijd de pees en eventueel een deel van het vet eruit en verwarm de plakken kalfsnier daarna nog even in de saus. Bestrooi het geheel op het laatste moment met gehakte peterselie.

Lekker met in boter gebakken gehalveerde struikjes witlof en met parmezaanse kaas gegratineerde aardappelschijfjes.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.