Recepten zoeken

Kalfsnoot met speculaasjenever, gebakken minimaïs

Ingrediënten

  • 600 g kalfsnoot
  • 12 st. minimaïs
  • boter
  • 4 jonge uitjes
  • 4 bospenen
  • Loos speculaasjenever
  • witte balsamico
  • room
  • jus de veau
  • Wambrechies jenever
  • jus de veau
  • kruiden
  • bloemen

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsnoot
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Meng 3 eetlepels speculaasjenever en 1 eetlepel balsamico en laat hierin het vlees enkele uren marineren. Gaar vacuüm gedurende 1 uur op 58°C. Bak de gesneden minimaïs in schuimende boter en blus af met balsamicoazijn.

Kook de bospeentjes en jonge uitjes in gezouten water. Laat 1 dl jenever reduceren met 5 cl balsamicoazijn, voeg 1 dl room toe, laat reduceren en breng op smaak met jus de veau.

Dresseer het vlees in een diep bord en garneer met de groenten. Sauceer rijkelijk zoals bij een fricassee en maak af met kruiden en bloemen.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.