Recepten zoeken

Kalfsnoot, snijbiet, citroen, kappertjes

Ingrediënten

  • 700 g kalfsnoot
  • 50 g gebakken broodcroûtons
  • 30 g kappertjes
  • 1 bos snijbiet
  • 50 g boter
  • olijfolie
  • jus de veau
  • sereh
  • 1 citroen
  • zout
  • peper

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsnoot
***
undefined
Culinaire Saisonnier
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Pareer de kalfsnoot en reserveer. Snijd de citroen in segmenten en dan in blokjes. Blancheer de snijbiet 3 minuten in gezouten water. Laat de sereh infuseren met de warme jus de veau.

Breng de kalfsnoot op smaak met peper en zout, gaar 15 minuten in de oven van 190˚C en laat daarna rusten. Zweet de snijbiet aan in olijfolie en voeg de croûtons en de citroen toe. Dresseer de snijbiet en leg er de plakjes kalfsnoot op. Garneer het gerecht met de serehsaus en de kappertjes.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.