Recepten zoeken

Kalfsoester met artisjok-roomsaus

Ingrediënten

  • 4 stuks à 120 gram kalfsoester
  • 1 ui
  • 1/2 paprika
  • 1 blik artisjokharten
  • 0,1 liter droge witte wijn
  • 0,125 liter crème fraîche
  • 50 gram Parmezaanse kaas
  • boter
  • zout en versgemalen peper

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Neem de kalfsoester een half uur van tevoren uit de koelkast. Pel de ui en snipper het fijn. Verwijder de zaadlijsten uit de halve paprika en snijd de paprika in kleine stukjes. Giet de artisjokharten af en snijd ieder hart in vieren. Bestrooi de kalfsoesters met peper. Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin de kalfsoesters om en om mooi bruin van buiten en nog rosé van binnen. Baktijd is ca. 6 - 8 minuten. Naar smaak eventueel met zout bestrooien. Neem de kalfsoesters uit de pan en houd deze warm in aluminiumfolie. In de resterende bakboter ui en paprika gedurende ca. 2 minuten zachtjes bakken. Wijn en crème fraîche erdoor roeren. Verhoog de warmtebron en kook het in (ca. 2 minuten). Temper de warmtebron en voeg de artisjokharten en Parmezaanse kaas toe en laat dit ongeveer 1 minuut meewarmen. Goed doorroeren en op smaak brengen met zout en peper. Leg de kalfsoester op voorverwarmde borden en schep enkele eetlepels saus over de kalfsoesters. Het restant van de saus apart in sauskom er bij serveren. Lekker met lintpasta en geblancheerde venkel.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.