Recepten zoeken

Kalfsoester met champignons en witte wijnsaus

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 1 eetlepel boter
  • 200 gram champignons, in plakjes gesneden
  • 1/2 middelgrote ui, fijngesneden
  • 1/2 teentje knoflook, fijngehakt
  • 1 vleestomaat, in plakken van 1 cm dik
  • 1 eetlepel peterselie, fijngehakt
  • 1 deciliter witte wijn
  • 1/8 ltr (slag)room of crème fraîche
  • zout en peper uit de molen

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak hierin op middelmatig vuur de kalfsoesters om en om mooi bruin en nog rosé van binnen. Neem de kalfsoesters uit de pan, bestrooi ze met versgemalen peper en houd ze warm.

Fruit de ui en de knoflook in de overgebleven braadboter zonder te kleuren. Voeg vervolgens de champignonplakjes toe, bak het geheel en breng met zout en peper op smaak. Voeg de witte wijn toe, daarna de room en kook in tot sausdikte. Rooster de plakken tomaat in een pan met anti-aanbaklaag en bestrooi ze met peterselie.

Lekker met tortiglione of een andere pasta.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.