Recepten zoeken

Kalfsoester met lauwwarme quinoa salade en zoete aardappel

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 4 eetlepels olijfolie
  • 3 eetlepels limoensap
  • 1 eetlepel Ras el hanout kruiden
  • 500 gram zoete aardappels geschild en in blokjes gesneden
  • 500 gram quinoa (Biologisch)
  • 1.5 liter groentebouillon
  • 1 klontje roomboter
  • 2 handjes verse spinazie
  • 100 gram hazelnoten geroosterd in de oven en daarna fijngehakt
  • 1 rode ui in halve ringen gesneden
  • 2 eetlepels munt fijngehakt
  • Balsamico reductie voor garnering

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsoester
***
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Marineer het kalfsvlees in de helft van de olijfolie, limoensap, peper en zout en de Ras el hanout kruiden en laat minimaal 1 uur marineren. Verwarm de oven voor op 175 graden. Leg de hazelnoten op bakpapier op een bakplaat. Doe de hazelnoten in de voorverwarmde oven en roer ze na 4 minuten een keer om. Laat ze in totaal 8-10 minuten roosteren. Haal ze uit de oven en laat de hazelnoten 1 uur rusten. Bak de zoete aardappel in een braadpan aan met de overgebleven olijfolie en blus af met 500 ml groentebouillon. Kook de zoete aardappel verder tot beetgaar. Kook ondertussen in een andere pan de quinoa in de rest van de groentebouillon gaar. Breng op smaak met een klontje boter en de limoensap. Snij de hazelnoten fijn. Meng de spinazie, hazelnoten, de rode ui en de munt door de quinoa tot een salade. Bak de kalfsoester om en om op middelmatig vuur en hou het mooi rosé van binnen. Serveer met de quinoa salade en de zoete aardappels. Maak het gerecht af met een reductie van Balsamico.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.