Recepten zoeken

Kalfsoester met pittige mangosalsa

Ingrediënten

  • 4 stuks à 125 gram kalfsoester
  • 1 sinaasappel (bij voorkeur biologisch)
  • 1 teentje knoflook
  • 3 eetlepels wokolie
  • 1 rijpe mango
  • 1 rode peper
  • 2 streng bosuitjes
  • 2 eetlepels koriander (vers)
  • 1 snufje zout
  • 1 snufje peper (versgemalen)

Voedingswaarden

4
30 - 60 minuten
kalfsoester
*
undefined
Vlees.nl
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Boen de sinaasappel onder stromend water schoon en rasp de helft van de oranje schil dun af. Pers de helft van de vrucht uit. Pel de knoflook en pers het teentje boven het sinaasappelsap uit. Roer de rasp, 2½ eetlepel van de wokolie en peper naar smaak erdoor. Leg de kalfsmedaillons in een schaal en schenk de marinade erover. Laat het vlees afgedekt in de koelkast minimaal 30 minuten marineren. Schil intussen de mango, snijd het vruchtvlees van de pit en snijd het vervolgens in kleine stukjes.

Maak het pepertje schoon, verwijder de zaadjes en zaadlijsten en snijd de peper in dunne ringetjes. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in dunne ringetjes. Schep de mango met de rode peper, de bosuitjes, het korianderblad, de rest van de olie en zout en peper naar smaak door elkaar en zet het tot gebruik in de koelkast. Laat het vlees goed uitlekken en dep het droog. Rooster de kalfsoesters op het rooster boven een gloeiende barbecue in ± 6-8 minuten bruin en rosé, of bak ze in een grillpan. Bestrooi het vlees na bereiding met zout naar smaak. Serveer met de mangosalsa. Lekker met een salade van rucola en krielaardappeltjes.

Bron: www.vlees.nl

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.