Recepten zoeken

Kalfsoester met rucola

Ingrediënten

  • 4 stuks kalfsoester
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 2 uien
  • 200 gram dunne wortelreepjes
  • 100 gram preireepjes
  • 150 gram rucola
  • 4 eetlepels Parmezaanse kaas, geraspt
  • 1 eetlepel balsamicoazijn
  • peper en zout

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Verwarm een grillpan tot deze goed heet is. Bestrijk de kalfsoesters rondom met iets van de olijfolie en gril ze om en om in ruitvorm. Neem de kalfsoesters van de grill, bestrooi ze met peper en zout en gaar ze in ca. 12 minuten in een oven van 200 °C. Houd het vlees warm op een lauwwarme plaats van ca. 60 °C.

Pel de uien en snijd ze in halve ringen. Verhit de rest van de olie, fruit hierin ui, wortel en prei en breng op smaak met peper en zout. Rangschik het groentemengsel op warme borden. Lepel de balsamicoazijn erover en leg de kalfsoesters hierop. Bestrooi het gerecht met de kaas en rucola.

Lekker met een kruidendressing gemaakt van verse kruiden en fijngesneden rucola.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.