Recepten zoeken

Kalfsoestertjes met notenpesto

Ingrediënten

  • 4 stuks à 125 gram kalfsoester
  • 75 gram walnoten
  • 2 teentjes knoflook
  • 5 gedroogde tomaten (op olie)
  • 2 eetlepels peterselie
  • 2 eetlepels basilicum
  • 12 eetlepels olijfolie
  • peper en zout
  • 2 eidooiers
  • 0,5 deciliter witte wijn
  • 1 eetlepel rode paprika
  • peper en zout

Voedingswaarden

4
0 - 30 minuten
kalfsoester
*
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined

Bereidingswijze

Snijd de kalfsoesters met een scherp mes open. Maak een pesto door de walnoten, knoflook, gedroogde tomaten, peterselie, basilicum, olijfolie, peper en zout in een keukenmachine fijn te malen (u mag ook een staafmixer gebruiken).

Vul de kalfsoesters met deze pesto, prik ze dicht met een cocktailprikkertje en bak ze in boter op laag vuur aan beide zijden goudbruin in ca. 10 minuten. Klop boven warm water (au bain Marie) een saus van de eidooiers, witte wijn, peper en zout en voeg de paprika toe. Snijd voor het serveren de kalfsoesters in plakjes en lepel de saus er omheen.

Lekker met gebakken bloemkool en broccoli.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.