Recepten zoeken

Kalfspoulet, in olijfolie geconfijte met gestoofde prei, bospeentjes en balsamico

Ingrediënten

  • 500 gram kalfspoulet
  • 1 liter olijfolie
  • 1 teentje knoflook
  • 2 stuks laurierblad
  • 20 gram Italiaanse kruiden vers (rozemarijn
  • Schil van ½ citroen
  • 500 gram bospeen schoon
  • 500 gram prei (alleen witte deel)
  • klontje boter
  • 2 eetlepels dragon vers gehakt
  • 20 gram suiker
  • 2 eetlepels balsamico
  • 1 deciliter witte wijn
  • 2 deciliter kalfsfond
  • zout naar smaak
  • peper uit de molen

Voedingswaarden

4
> 60 minuten
kalfspoulet
***
0
undefined
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0
0

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 80 graden. Bak het kalfspoulet in een pan met dikke bodem op matige temperatuur in 3 eetlepels olijfolie. Schep het vlees in een vuurvaste ovenschaal. Voeg knoflook, laurier, Italiaanse kruiden en citroenschil toe. Bestrooi licht met zout en giet de olijfolie over het vlees in de schaal. Plaats de schaal in de oven en laat 10 uur garen op 80 graden. Blancheer de bospeen en de prei afzonderlijk in ruim kokend water met zout. Doe, als ze beetgaar zijn, direct in ijswater. Daarna op een zeefje uit laten lekken. Smelt een klontje boter in een steelpan, doe hier de bospeen en de prei bij. Breng op smaak met zout en peper. Smelt de suiker in een sauspan op matig vuur. Blus af met balsamico en witte wijn. Voeg kalfsfond toe en laat even inkoken. Haal het vlees uit de olie en verwarm een koekepan op hoog vuur. Schep het in een koekenpan, bak het kalfsvlees krokant. Laat even uitlekken op een warm bord met keukenpapier, bestrooi met zout en peper. Verdeel het kalfsvlees en de bospeen met prei over 4 warme borden. Garneer met de balsamicojus en gehakte dragon. Serveer bij dit gerecht een mooie smeuïge risotto.

Deze website gebruikt cookies ter registratie van webstatistieken. Door voor "Ik ga akkoord" te kiezen geeft u toestemming voor het zetten van cookies op uw systeem.

Ik ga akkoord.